communicatiecirkel

Communicatiecirkel

Communicatiecirkel voor paramedici (en andere medewerkers)

Gewenst gedrag in de praktijk voor Paramedici(en andere medewerkers)
“Communiceren met je cliënten, verwijzers, huurbaas, collega’s, medewerkers en leidinggevenden is voor veel mensen lastig. We moeten een patroon doorbreken en dat is altijd lastig maar niet onmogelijk door middel van training. Hoe je ook went of keert, na een trainingsdag moet je het gewenste gedrag zelf gaan toepassen in de praktijk. Herhaling is daarom gewenst om daadwerkelijk nieuw gedrag te laten zien.Om nieuw aangeleerd gedrag om te vormen in nieuwe gewoonten moet u het volgende weten:
Hoe leert ons brein?

Ons brein heeft ongeveer 40 dagen nodig voordat nieuwe gedragspatronen van het korte in het lange termijn geheugen zijn opgenomen. Gedurende deze 40 dagen is het noodzakelijk dat het brein ‘ondergedompeld’ wordt in het nieuwe gedrag. Herhaling van het geleerde is hierbij een must, liefst zo gevarieerd mogelijk, het brein “verveelt” zich nogal snel. Herhaling van het geleerde is belangrijk na 24 uur, na een week, na 4 weken en na 3 maanden. Daarnaast is het van belang om rekening te houden met het tempo van veranderen. Dit zal per persoon variëren.

De communicatiecirkel

De communicatiecirkel bestaat uit 5 modules en levert totaal 11 accreditatiepunten op voor podotherapeuten/paramedici

 • 1 Communicatie/persoonlijk leiderschap
 • Praktisch toepassen/ evalueren.
  2 Ombuigen van weerstand
 • Praktisch toepassen/ evalueren.
  3 Communiceren met verwijzers/acquisitie
 • Praktisch toepassen/ evalueren.
  4 Commerciële communicatie (Verkopen van diensten en producten in de paramedische praktijk)
 • Praktisch toepassen/ evalueren.
  5 Update/herhaling

Werkwijze

De modules beslaan een halve dag (4 uur), daarna gaat men in de praktijk gericht aan de slag met het geleerde aan de hand van een aantal ‘huiswerk’ opdrachten. Door het geleerde toe te passen in de praktijk en de ervaringen mee te nemen naar de volgende module kunnen we reflecteren, evalueren en nieuwe kennis en vaardigheden toevoegen. Er is dus steeds een stuk herhaling + aanvulling. Hierdoor zal nieuw gedrag omgevormd worden in nieuwe gewoonten.
Iedere deelnemer volgt eerst de module communicatie. De andere modules kunnen in een eigen gewenste volgorde gevolgd worden. Podotherapeuten met voldoende communicatieve ervaring kunnen instromen bij het gewenste onderdeel. Uiteraard zijn ook andere medewerkers binnen uw organisatie welkom bij de training.
Incompagny

Vanwege de persoonlijke aanpak is de groep bij voorkeur niet groter dan 8 personen en minimaal 4 personen.
Er zitten 6 tot 8 weken tussen iedere training
De herhaling/update kan na 6 maanden plaatsvinden
Vaste prijs per module (btw vrijgesteld indien u dat ook bent)
Data en tijdstip in overleg
11 accreditatiepunten
Bent u SEMH of ISO 9001 gecertificeerd dan past dit goed in het onderdeel Personeel en Organistatie.

Interesse? Neem contact met ons op.