DISC, hét instrument voor persoonlijke ontwikkeling in gedrag en communicatie

 
Het DISC profiel
“DISC is zoveel meer dan iemand een kleurtje geven”

Steeds meer mensen horen van DISC, de ‘kleurtjes’ waarmee je iemand kan omschrijven. DISC is veel meer dan iemand een kleurtje geven. Het gaat om gedrag dat we tijdens ons werk en in ons privéleven laten zien.

Ons gedrag is in grote mate bepalend of we wel of niet succesvol zijn. Kennis en vaardigheden zijn ook van belang maar in eerste instantie draait het om gedrag.
Veel van ons handelen gebeurt onbewust, dit onbewuste gedrag of kernpatroon is zo sterk dat het ons gedrag in sterke mate bepaalt.
Om talenten en kwaliteiten beter te benutten is inzicht in ons eigen gedrag van groot belang. Pas wanneer jij weet hoe en waarom je iets doet en je bewust wordt van het effect van je eigen gedrag kun je leren hoe je effectiever kunt zijn.

Communicatie
Mensen verschillen van elkaar, met de één hebben we direct een klik en met de ander lijk je op een totaal andere golflengte te zitten. Je begrijpt elkaar niet omdat de ander zo totaal anders denkt en doet dan jijzelf. Je weet niet wat de ander denkt, voelt of bedoeld en interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief, we vullen in en doen aannames en dan ontstaat er ruis oftewel miscommunicatie.

Wat kun je met een DISC profiel
Om een helder beeld te kunnen schetsen van jouw kernpatroon en het gedrag dat zichtbaar is op bijvoorbeeld de werkvloer vul je een vragenlijst in. Dit gebeurt online via een persoonlijke inlogcode. Na het invullen van de vragenlijst komt er een rapport tot stand waarin jouw gedrag en handelen verklaard wordt. Welke valkuilen en welke sterkten er zijn in je gedrag en communicatie en waar de uitdagingen liggen voor een stuk persoonlijke ontwikkeling. DISC werkt met een vragenlijst en is absoluut geen test. Er is ook geen goed of fout. DISC geeft een beschrijving van wie je bent.

Teams:
Wil jij als team effectiever en efficiënter samenwerken dan is DISC een prachtig instrument om meer begrip voor elkaar te krijgen, beter te leren communiceren en inzicht te krijgen in elkaars talenten. Taken kunnen zo beter worden verdeeld worden en het team kan op deze manier groeien tot een prachtig geheel.

Leidinggeven:
Wanneer jij leiding geeft is het heel fijn om te weten hoe je jouw medewerkers en/of collega’s moet benaderen om het beste uit je mensen te halen. Waar krijgen ze energie van, waar liggen de talenten, waardoor worden ze gemotiveerd en wat is de beste manier om ze te benaderen.

Persoonlijke ontwikkeling:
Wil jij vooral aan jezelf werken, heb je bijvoorbeeld moeite met ‘Nee zeggen” kun je slecht delegeren of heb je juist een kort lontje en neig je snel tot ‘ontploffen’ als zaken lang duren. Heb je graag collega’s om je heen of zonder je je liever af. Een DISC profiel geeft een prachtig inzicht in je eigen gedrag en communicatie. Je valkuilen en talenten worden inzichtelijk, de leerpunten waar jij je verder kunt ontwikkelen en tips voor anderen om je hoe zij jouw het beste kunnen benaderen.

Heb je interesse in een DISC profiel voor jezelf, wil je weten wat ik voor een team kan betekenen of wil je als leidinggevende weten hoe je je team het beste aan kunt sturen. Neem gerust contact met me op!

Voorbeeld profiel DISC persoonlijke stijl:

Fullscreen Mode

REFERENTIES MKB

 • Thalita is helder en duidelijk. Komt moeiteloos bij de zere plekken en opent ogen. Mijn team en ik halen hier veel inspiratie uit wat meteen toepasbaar is in de praktijk. Chapeau!
  Roland Molegraaf, eigenaar Kapper Roland en KoloradoKomt moeiteloos bij de zere plekken
 • Dankzij Thalita heb ik grote stappen vooruit gemaakt m.b.t. het spreken voor publiek. Onze sessies waren inspirerend en doelgericht. Haar werkwijze en haar persoonlijkheid waren en zijn voor ons van grote waarde!
  Mandy van Nijen, eigenaar ProspeqtiveGrote stappen gemaakt
 • Prima programma, nadruk op high lights/bijzondere zaken en daarna het geleerde in de praktijk testen. Geen stoffige massa’s tekst maar doen! Variatie in de groep was prima, gevarieerde onderwerpen die goed van pas kunnen komen. Het is prettig om eens in de 3 weken te trainen, hierdoor moet je het geleerde in de praktijk testen en evalueren in de volgende bijeenkomst.
  Ramon van Dongen Salesmanager, Alucol.Geen stoffige massa's tekst
 • Bedankt dat je mij door de presentatie stress hebt gesleept ,het ging door je goede begeleiding vanzelf . Ik mag bij verschillende KBO’s een presentatie geven dus dit moet geen probleem meer zijn. Bedankt!
  Frank Merkelbach, Woonservice SeniorenHet ging door je goede begeleiding vanzelf
 • Thalita is in staat om in mijn gedachten te blijven zitten met haar inspiratie, lessen, adviezen, kennis, energie en ervaringen. Ze zorgt ervoor dat er eerst een grote verandering in jezelf moet gaan plaatsvinden, dat is een uitdaging. Het geeft veel stof tot nadenken en je krijgt zin om aan de slag te gaan. Kortom: `Het nieuwe denken` en `Ja Maar wat als alles lukt’.
  Marianne de Proost Officemanager, Veldkamp ProduktiesJa Maar, wat als alles lukt
 • Bijzonder interessante managementtraining. Alles tot in detail voorbereid. Inhoudelijk zodanig dat de onderwerpen goed te reflecteren zijn aan de praktijk.
  Priscilla Geursen, Executive Accountmanager woundtherapeutics, ConvaTecBijzonder interessant
 • Als eigenaar van een bedrijf en werkgever van 7 mensen heb ik mezelf heel veel eigen gemaakt. In het verleden wel eens een cursus gevolgd via het MKB maar dit was toch wel weer echt nodig een opfrissing. Zelf ben ik wel iemand die handelt op het moment en rollenspellen werken bij mij niet echt goed maar dat ging gelukkig ook erg ongedwongen. Thalita wijst je op dingen waar je later over na gaat denken en ik kan dan ook zeggen ik heb er zeker wat aan gehad en zal ook meer gebruik gaan maken van Smit en Cornelder trainingen.
  Caroline van Breukelen, Eigenaar Harting Optiek en Bandages Ik zal meer gebruik gaan maken van de trainingen

REFERENTIES PARAMEDICI

 • Een paar jaar geleden kwam ik als huidtherapeut in contact met Thalita van Smit & Cornelder en vanaf het eerste moment voelde ik een bijzondere klik met haar als persoon. Thalita is een zeer inspirerend mens dat bruist van energie en positiviteit en ideeën. Ze heeft mij al diverse keren tal van praktische ideeën rondom en over praktijkvoering en social media aangereikt. En diverse adviezen van haar ‘dwarrelen’ jaren later nog door mijn hoofd wanneer het nodig is, omdat ze zo doeltreffend blijken te zijn en dus niet vergeten mogen worden! Brainstormen met Thalita is altijd een feest! Wat mij betreft kan je – zeker in het paramedische vak – geen betere adviseur voor je praktijk en medewerkers treffen als Thalita!
  Marcelline Goyen, Biologische huidtherapie HaaftenBrainstormen met Thalita is altijd een feest!
 • Leerzame , duidelijke en motiverende training die je bewust maakt van je kunde en onkunde in de communicatie met betrekking tot de verkoop. Mijn actiepuntenlijst is n.a.v. deze training behoorlijk lang geworden. Ik heb ernorm veel zin om ermee aan de slag te gaan!
  Cindy Jacobs, huidtherapeut en praktijkhouderMijn actiepuntenlijst is n.a.v deze training behoorlijk lang geworden
 • Als fysiotherapeut een eigen praktijk beginnen in de tijd dat het zorgmilieu behoorlijk aan het veranderen was al een grote uitdaging. Zeker als je nog eens bedenkt dat wij “zorgtypes” geen opleiding hebben genoten op het gebied van ondernemen. Thalita heeft ons binnen een paar face to face sessies fantastisch wegwijs gemaakt in de wereld van het entrepreneurschap. Middels begrippen als strategie, missie, visie en doelgerichtheid heeft ze onze praktijk niet alleen een positieve impuls gegeven maar ook de durf gegeven om een richting te kiezen.
  Martijn van de Rijt en Remco Claessens, Fysiotherapie Claessens en van de RijtFantastisch wegwijs gemaakt in de wereld van het entrepreneurschap
 • Thalita is een zeer motiverende trainster, zij zorgt ervoor dat je de zaken anders gaat bekijken. Zij houdt je een spiegel voor en weet duidelijk te maken waar jou ontwikkelpunten liggen. Door haar stappenplan aan te houden is er structuur gekomen in de gevoerde gesprekken. Natuurlijk is er een bepaalde weerstand gekomen tijdens het toepassen van de technieken maar als je die even kunt parkeren blijft het resultaat niet uit.
  Dhr Nico Molenschot, Van Dijk voet en ZorgZaken anders bekijken met resultaat
 • Huidtherapeuten kunnen ontzettend veel leren van de bedrijfstraining van Smit en Cornelder. Aanrader voor alle collega’s. Dank je wel, het was erg leuk en goed!
  Renske Ypma, eigenaar en huidtherapeut Derma2CareAanrader voor alle collega’s!
 • Prettige training met humor, voel me veilig. Zegt niet dat we dingen verkeerd doen maar geeft aan hoe het beter kan.
  Jasmijn Perdok, huidtherapeut Derma2Care
 • Wederom een eyeopener. Heb weer een berg tools meegekregen om de communicatie met voorschrijvers aanzienlijk te verbeteren.
  Marlies Geldof Huidtherapeut, Huizorg HeilooEyeopener
 • Als dokters zijn we geneigd veel gesloten vragen te stellen. Mooi om te zien dat een consult niet persé langer hoeft te duren als je open vragen stelt maar het gesprek verloopt veel prettiger!
  Willeke Kamphof, DermatoloogAls dokters zijn we geneigd om veel gesloten vragen te stellen
 • Zeer leerzame training door enthousiaste inzet van Thalita. Niet alleen droge theorie maar ook met veel humor en enthousiasme gebracht.
  Joselien van Iersel, PodotherapeutMet veel humor gebracht

Nieuwsberichten

 

Wij werken o.a. samen met:

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief