Smit en Cornelder

Training: DISC

DISC, hét instrument voor persoonlijke ontwikkeling in gedrag en communicatie

Het DISC profiel
“DISC is zoveel meer dan iemand een kleurtje geven”

Steeds meer mensen horen van DISC, de ‘kleurtjes’ waarmee je iemand kan omschrijven. DISC is veel meer dan iemand een kleurtje geven. Het gaat om gedrag dat we tijdens ons werk en in ons privéleven laten zien. Ons gedrag is in grote mate bepalend of we wel of niet succesvol zijn. Kennis en vaardigheden zijn ook van belang maar in eerste instantie draait het om gedrag.

Veel van ons handelen gebeurt onbewust, dit onbewuste gedrag of kernpatroon is zo sterk dat het ons gedrag in sterke mate bepaalt.
Om talenten en kwaliteiten beter te benutten is inzicht in ons eigen gedrag van groot belang. Pas wanneer jij weet hoe en waarom je iets doet en je bewust wordt van het effect van je eigen gedrag kun je leren hoe je effectiever kunt zijn.

Communicatie
Mensen verschillen van elkaar, met de één hebben we direct een klik en met de ander lijk je op een totaal andere golflengte te zitten. Je begrijpt elkaar niet omdat de ander zo totaal anders denkt en doet dan jijzelf. Je weet niet wat de ander denkt, voelt of bedoeld en interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief, we vullen in en doen aannames en dan ontstaat er ruis oftewel miscommunicatie.

Wat kun je met een DISC profiel
Om een helder beeld te kunnen schetsen van jouw kernpatroon en het gedrag dat zichtbaar is op bijvoorbeeld de werkvloer vul je een vragenlijst in. Dit gebeurt online via een persoonlijke inlogcode. Na het invullen van de vragenlijst komt er een rapport tot stand waarin jouw gedrag en handelen verklaard wordt. Welke valkuilen en welke sterkten er zijn in je gedrag en communicatie en waar de uitdagingen liggen voor een stuk persoonlijke ontwikkeling. DISC werkt met een vragenlijst en is absoluut geen test. Er is ook geen goed of fout. DISC geeft een beschrijving van wie je bent.

Teams:
Wil jij als team effectiever en efficiënter samenwerken dan is DISC een prachtig instrument om meer begrip voor elkaar te krijgen, beter te leren communiceren en inzicht te krijgen in elkaars talenten. Taken kunnen zo beter worden verdeeld worden en het team kan op deze manier groeien tot een prachtig geheel.

Leidinggeven:
Wanneer jij leiding geeft is het heel fijn om te weten hoe je jouw medewerkers en/of collega’s moet benaderen om het beste uit je mensen te halen. Waar krijgen ze energie van, waar liggen de talenten, waardoor worden ze gemotiveerd en wat is de beste manier om ze te benaderen.

Persoonlijke ontwikkeling:
Wil jij vooral aan jezelf werken, heb je bijvoorbeeld moeite met ‘Nee zeggen” kun je slecht delegeren of heb je juist een kort lontje en neig je snel tot ‘ontploffen’ als zaken lang duren. Heb je graag collega’s om je heen of zonder je je liever af. Een DISC profiel geeft een prachtig inzicht in je eigen gedrag en communicatie. Je valkuilen en talenten worden inzichtelijk, de leerpunten waar jij je verder kunt ontwikkelen en tips voor anderen om je hoe zij jouw het beste kunnen benaderen.

Heb je interesse in een DISC profiel voor jezelf, wil je weten wat ik voor een team kan betekenen of wil je als leidinggevende weten hoe je je team het beste aan kunt sturen. Neem gerust contact met me op!

Voorbeeld profiel DISC persoonlijke stijl:

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

Inhoud is beveiligd tegen kopiëren.